KATTHEMMET I SÖLVESBORG

Kattkommando Syds andra katthem slog upp dörrarna i april 2002. Då hade ett gammalt hönshus byggts om för att ta emot katter i nöd.
Fem bås från golv till tak finns i katthemmet i Hosaby Björke, som ligger strax utanför Sölvesborg. Dessutom en gång som katterna kan busa i. I augusti stod en stor uterastgård klar och då var det liv i luckan!

Uterastgården
Uterastgården på Sölvesborgs katthem.

Här trivs katterna som busar och leker
Här trivs katterna som busar och leker.

De första månaderna placerades flera mammor med ungar på katthemmet, ja, några födde sina ungar när de kommit in. Peter och Dorrith Lundberg på vars tomt katthemmet finns, fick ta hand om en hel kull nyfödda ungar som någon dumpat i en kartong. Det blev stödmatning varannan timme dygnet runt till att börja med! Under sommaren fick flera upphittade kattungar en fristad i katthemmet.

Katten Silvia sitter och spanar
Katten Silvia sitter och spanar.

De flesta katter som hittills bott på katthemmet kommer från Sölvesborgs kommun, men några katter har hittat hit från Skåne och från Karlshamns och Olofströms kommuner.

Runt Sölvesborg finns många sommarstugeområden utmed havet. KKS har tagit hand om hemlösa katter från flera av dessa, men de allra flesta har fångats in i Tredenborgsområdet. För att hysa vuxna katter, dräktiga honor och kattungar köpte KKS 2003 en arbetarbod av Skogsvårdsstyrelsen för 6 000 kronor. Tack vare detta inköp kunde ett trettiotal katter från Tredenborg räddas.
Ja, riktigt så många var det inte som flyttade in direkt utan flera av katterna födde ungar så småningom. Alla katter var mer eller mindre skygga.

Ganska omgående byggdes en uterastgård till denna bod, så på Sölvesborgs katthem finns nu två uterastgårdar. Till att börja med gick katterna ut på nätterna, men nu har de blivit hemtama.

Tack vare stöd från er som är gåvogivare till KKS har dessa båda rastgårdar kunnat färdigställas. Arbetet har utförts kostnadsfritt av Peter och Leif.

Katter boende på katthemmet i Sölvesborg finner du under Lenas katter.

Vill du hjälpa till på vårt katthem?
Vi har ständigt ett stort behov av hjälp på vårt katthem! Bor du i närheten av Sölvesborg med omnejd och är intresserad, kontakta Lena.

Vill du stödja Katthemmet i Sölvesborg?
Om du vill stödja katthemmet med en gåva, ska du skriva Katthemmet i Sölvesborg på inbetalningskortet.
Pg: 138 39 84-0, Kattkommando Syd.

Besök katthemmet
Du får gärna komma och hälsa på men kontakta Lena för att bestämma en tid för ditt besök.

Föreståndare: Peter Lundberg

« Tillbaka