UPPHITTADE KATTER 2018

På denna sida lägger vi ut information om tamkatter som nyss hittats och omhändertagits av KKS och som vi fortfarande söker ägaren till innan vi försöker omplacera.

Även personer som kan tänka sig att bli permanenta ägare när vi väl givit upp sökandet, eller som kan träda in som stödhem, kan anmäla sitt intresse till angiven kontaktperson.

Om du vill lägga in en annons om en upphittad katt kan du fylla i detta formulär eller maila till upphittade@kks.nu med följande information:

-
Ditt namn
-
Ditt telefonnummer och / eller din emailadress
-
Din hemort
-
En kort beskrivande text om katten, ex. var och när den hittades, kännetecken, trolig ålder, om den är ID-märkt, kastrerad m.m.
-
Eventuella bilder som du vill lägga till i annonsen. (Vi förbehåller oss rätten att välja bilder och ibland ändra storlek på dem.)

VIKTIGT! Bilder ska bifogas direkt i maliet (dvs inte i ett Word-dokument). Kontrollera att bilderna inte är flera MB stora, sådana mail fyller inkorgen ganska snabbt!

Skriv gärna "Upphittad katt" eller något annat beskrivande som mailets ämne (subject).

Jag har hittat en katt! Vad gör jag nu? Läs mer här

Många katter är idag öronmärkta.
Om ni hittar en öronmärkt katt kan man i första hand prova att ringa Svenska Kennelklubbens Kattregister på telefonnr: 08-795 30 00, eller till Kattförbundet SVERAK 033-10 15 65. I andra hand kan man kontakta en veterinär eller polisen för att lokalisera kattens ägare. Observera att det kan vara svårt att upptäcka öronmärkningen på en katt med svarta/mörka öron.

Om katten är ID-märkt
Är katten ID-märkt kan du göra en sökning på Internet efter ägaren. På webbplatsen http://kennet.skk.se/agarreg/ eller http://www.sverak.se/ID/ där kan du få fram staden som kattägaren bor i och i vissa fall även ägarens namn. I de fall där katten är ID-märkt med chips i nacken krävs en speciell scanner som finns hos veterinär och på större polisstationer.

Sök på andra webbsidor
Mer info och andra organisationer där du kan eftersöka om katten du hittat är en bortsprungen katt: Hittat en katt!

Upphittade katter 2016 »

Upphittade katter 2017 »

Införd
180224
Kontakta
Sanna/KKS
Mail upphittade@kks.nu
Ort Oxie
Upphittad katt
Upphittad katt i Oxie 18/2-18, så här skriver upphittaren: "Helsvart katt hane med vita morrhår. Kastrerad. Ej ID märkt. Enligt veterinären är han en äldre katt."

Vid kontakt, ange "180224, Oxie"
Införd
180224
Kontakta
Jessica
Tfn 0708-664145
Ort Tving
Upphittad katt
Upphittad katt i Södra Gnetteryd 11/2-18, så här skriver upphittaren: "Det är en han-katt. Den är ej kastrerad eller ID-märkt. Den är väldigt kelig och pratsam. Den har setts i grannbyn Bredasjö i december."
Införd
180212
Kontakta
Sanna/KKS
Mail upphittade@kks.nu
Ort Helsingborg
Upphittad katt
Upphittad katt i Helsingborg (Eneborg) 7/2-18, så här skriver upphittaren: "Katten är svart med vita detaljer (ben, tassar och runt nosen), ingen aning om den är kastrerad eller ID-märkt, av storleken att döma så är det en ungkatt. Den är delvis skygg, men har kommit fram när jag har gett den mat och den går att klappa vid de tillfällena också och är ganska kelsjuk av sig. Katten hittades innan "upphittad" datumet men minns inte exakt när det var eftersom den försvann ett tag."

Vid kontakt, ange "180212, Helsingborg"
Införd
180122
Kontakta
Elving
Tfn 0455-73064
Ort Holmsjö
Upphittad katt
Upphittad katt i Långasjö övre 10/1-18, så här skriver upphittaren: "liten katt, 2-3 månader, Färg; vit, röd svart (3-färgad)"Införd
180122
Kontakta
Loreba
Mail mats.lorena@telia.com
Ort Trelleborg
Upphittad katt
Upphittad katt i Trelleborg 21/1-18, så här skriver upphittaren: "Kom till oss och var uthungrad och frusen. Vill vara inomhus. Van vid barn, hund och alla konstiga ljud i ett hem. Verkar lugn och trygg i sig själv."
Införd
180106
Kontakta
Rose-Marie
Mail jarfelina@msn.com
Ort Röke
Upphittad katt
Upphittad katt i Galthult/Strandböke 3/1-18, så här skriver upphittaren: "Ung katthona, troligtvis gravid. Helgrå med lätt randig svanstipp. Tam men lättskrämd."
Införd
180106
Kontakta
Lars
Tfn 0723-022515
Ort Simrishamn
Upphittad katt
Upphittad katt i Gyllebo, Simrishamn 2/1-18, så här skriver upphittaren: "Grå/vit katt förmodligen honkatt. Mycket tillgiven och orädd. Funnen vid Gyllebosjön väldigt hungrig, törstig och trött"
Införd
180106
Kontakta
My
Tfn 0709-676085
Ort Vranarp
Upphittad katt
Upphittad katt i Vranarp 21/12-17, så här skriver upphittaren: "Den är svartvit, bakbenen är vita, rosa nos, liten ser ut som en kattunge, kommer fram direkt så van vid människor. Jamar och spinner"
Införd
180106
Kontakta
Ramona
Mail Ramona_hansson@hotmail.com
Ort Djurröd
Upphittad katt
Upphittad katt i Djurröd 13/12-17, så här skriver upphittaren: "En röd honkatt, vita strumpor och vit haka"
Införd
180106
Kontakta
Anette
Mail anettehogstedt12@gmail.com
Ort Lund
Upphittad katt
Upphittad katt i västra Lund 14/12-17, så här skriver upphittaren: "Orangefärgad ungkatt. Ingen ID-märkning och utan halsband. Troligtvis en hankatt."
Införd
180106
Kontakta
Sanna/KKS
Mail upphittade@kks.nu
Ort Holmsjö
Upphittad katt
Upphittad katt i Holmsjö 1/10-17, så här skriver upphittaren: "Jag har en hemlös katt hos mig. Den vill komma in hela tiden, kan inte släppa in den. Min dotter är allergisk. Den är svart."

Vid kontakt, ange "180106, Holmsjö"
« Tillbaka